Hur du väljer rätt matbord för ditt hem

Det är ingen hemlighet att ditt matbord är centralt för alla säsongens fester! Den största möbeln, som stämmer stämningen, stilen och är pulsen på hela matupplevelsen.

Om du uppdaterar årets matsal eller bara byter ut ett gammalt matbord för något nytt kan du ha upptäckt att det finns ganska många val när det gäller typer av matbord. Och hur vet du vilken som passar dig?

Vilken typ av ram föredrar du? Vilket alternativ får de flesta? Vilken borddesign skulle bättre passa min matsalstil?

Det finns så många stilar av matbord att välja mellan, och du undrar förmodligen var du ska börja.

Ett matbord kan vara en stor investering, så du vill se till att du väljer ett som passar din stil och uppfyller alla dina värdbehov. För att hjälpa till, här bryter vi ner de olika stilarna på matbordet så att du kan hitta det som passar bäst för dig.

Farmhouse Style matbord

I allmänhet är designen av ett matbord på matbordet superöppent, varmt och välkomnande.

Denna stil är perfekt för att komplettera en super Rustik stil och skapar en extra mysig atmosfär. Det ger en vintageinspirerad touch som får dig att känna att du har gått in i ett gammalt lantgård, även om du bor i ett höghus. Jordbruksbord är vanligtvis gjorda av grovt, massivt trä och är större i storlek och mycket hållbara

Fördelen: För en mer familjevänlig stil kan du koppla ihop ett bondgårdsbord med en matbänk eller skruva upp elegansen med klädda stolar.

The Ambience: Stark, hållbar och tidlös – det här är matbordets arbetshus.

Sockelbord för piedestil

Sockelbord för piedestal består vanligtvis av en bred, vanligtvis rund bordsskiva som sitter på ett enda fast ben i mitten. De är eleganta, arkitektoniskt kunniga och tydligt användbara i en matsal. I stället för en stödjande kolumn sitter få mer samtida val på två ben. De finns i en annan typ av stilar och kan smälta in i ett urval av mönster för matsalen.

Fördelen: Sockelbord innehåller många plattor och rymmer fler människor än ett rektangulärt eller fyrkantigt bord. Och i en nypa kan du pressa fler stolar runt bordet!

The Ambience: Djärv, symmetrisk och modern. I alla matsalsarrangemang kommer dessa bord att ge roliga funktioner.

Parsons stil matbord

Parsons matbord är det perfekta bordet för en modern och super elegant stil. I en vanlig, balanserad form finns det en mängd inkarnationer, men det kännetecknas alltid av rena vinklar och raka linjer utan definitivt inga krusiduller eller dekor. Den välordnade silhuetten gör dem väl lämpade för modern eller klassisk interiör.

Fördelen: Avgränsad estetik gör detta bord otroligt tidlöst och mångsidigt.

The Ambience: Klä upp den för att se snygg och dramatisk ut. Klä den ned för en vanlig, avslappnad stil.

Trestle Style matbord

Trestle matbord är utrustade med en bordsskiva som sitter på två bockstöd. Under mitten av åren var de mycket populära och ger en tidlös stil, och det enkla utseendet passar vanligtvis i många matsalar.

De var designade för att vara praktiska och flexibla – det fanns inga dedikerade matsalar då, så matbord måste vara lätt att ta bort, transportera och återmontera. Idag förblir dessa bord populära eftersom de är hållbara, attraktiva och perfekta för värd för stora grupper.

Fördelen: Trestle-bord finns i så många stilar att oavsett vad, hittar du ett som passar dina ornament.

The Ambience: Detta är den typ av bord som låter dig tänka på en festlig natt med att äta, dricka och firande för att samla vänner och familj.

Mid-århundradets moderna matbordstil

Mid-Century Modern är den nya gamla favoritstilen för alla och trenden är fortfarande intensiv!

Det är en full stil med möbler och du kan vanligtvis upptäcka ett modernt matbord från mitten av århundradet genom dess varma naturliga träkonstruktion och smala, avsmalnande ben. Periodens eleganta silhuett och ljusa skogar ser både polerade och naturliga ut och överbryter klyftan mellan mysigt boende och estetisk tillfredsställelse.

Fördelen: En stil med möbler ordnar mindre matsalar under en tid då

Amerikanska familjer flyttade in i mer citerade, mindre utrymmen, moderna möbler från mitten av århundradet är exceptionellt.

Stämningen: Dessa tabeller får en tidlös vädjan av tydliga linjer, geometriska former och enkelhet.

Traditionellt stil matbord

Ett traditionellt matbord är vanligtvis tillverkat av massivt trä med en hög glanslack. Du ser vanligtvis dessa bord med mer dekoration och snidade funktioner på benen. Du kan behålla den traditionella vibe genom att kombinera den med traditionella matstolar, gå mer bondgård med klädda preferenser eller till och med spela en eklektisk känsla genom att kombinera olika stolstilar.

Fördelen: Dessa bord är rymliga och i kontroll, med gott om gästutrymme. De är ett fantastiskt centrum och är tillräckligt stora för att kräva en massiv

Soffor & Fåtöljer Bäddsoffor Hörnsoffor Soffgrupp Soffor Vilstol Och Fåtöljer Vardagsrum Set Soffbord Tv-Bänkar Vitrinskåp Matplats Set Bord Stolar Sängar Moderna Sängar Kontinentalsängar Sängramar Våningssängar
Barnsängar Kontorsmöbler Skrivbord Arbetsstolar Gaming Stolar Hall Mattor Lampor Taklampor Golvlampor
Bordslampor Vägglampor Sängkläder Vaser Konstgjorda Växter Och Plastblommor Kuddar Väggklockor Väggspeglar Tavlor & Bilder Köksutrustning Matserviser Bestick Dukar Kontorsmöbler Kontorssoffor Butikshyllor
Datorbord Mottagning Bord Badrumsskåp Blandare & Vattenkran Klinker Duschhörnor Inomhuspanel Ljudabsorbent Utemöbler & Trädgårdsmöbler Elcyklar Fatbike MTB Cyklar Husdjurstillbehör Barnvagnar
Lekhagar
LamporTv-Bänkar
SängarMattorFåtöljSängbordBäddsoffa